HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Zimski praznici u Istanbulu, zrakoplovom iz Zagreba, 4 dana / 3 noći

First Minute

Datumi putovanja:

 • 07.01. – 10.01.2019. GARANTIRANO

 • 26.01.-29.01.2019.

 • 12.02.-15.02.2019.

 • 14.03.-17.03.2019.

 • 18.03.-21.03.2019.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 1.890 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB – ISTANBUL
  Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 07.10h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Po dolasku u Istanbul u 13.15h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) -  pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Noćenje.

 • 2. dan:

  ISTANBUL
  Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Predvečer predlažemo fakultativni odlazak u Hodjapasha plesno kazalište, kulturni centar smješten u obnovljenoj, 550 godina staroj turskoj kupelji. Savršena rasvjeta, prekrasno uređenje i odlična akustika čine ovu povijesnu zgradu vrlo mističnim i intimnim mjestom. Piće dobrodošlice te Ples derviša koji će scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju. Uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, derviši vrtnjom i plesom izvode tradicionalni Sema ritual. Noćenje.

 • 3. dan:

  ISTANBUL – 1 DAN NA 2 KONTINENTA
  Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni izlet 1 dan na 2 kontinenta. Odlazak autobusom preko mosta Galata, u uvali Zlatni rog, koja dijeli povijesni poluotok od starog Konstantinopolisa, prema novom dijelu grada - četvrti Beyoğlu, poznatoj po kuli Galata iz 1348.g., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac. Vožnja do palače Dolmabahçe, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Slijedi vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od dva viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa te slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost odlaska do Grand Bazaara, zatvorene tržnice i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Noćenje.

 • 4. dan:

  ISTANBUL – ZAGREB
  Doručak. Posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina te u nastavku mogućnost fakultativnog krstarenja Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, odlazak na ručak u jedan od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 19.00h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.05h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 • Cijena:

  First minute cijena aranžmana po osobi:                                 1.890 kn
  Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:      2.090  kn
  Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

  Napomena: first minute cijena vrijedi do 30.11. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 • Cijena uključuje:

  Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula
  Smještaj u hotelu Golden Age 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom
  Transfere i razglede prema programu
  Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča
  Pratitelja iz Zagreba
  Ishođenje turske vize
  Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 • Cijena ne uključuje:

  pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 990 kn (promjenjivo do izdavanja karata)
   doplatu za jednokrevetnu sobu od 690 kn
   trošak turske vize 150 kn
   ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
   doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
   putno osiguranje (preporučujemo)

 • Popusti:

  Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:

  Dijete 2-5,99  godina:    500 kn

  Dijete 6-11,99  godina:  250 kn

  Napomena:

  Smještaj u trokrevetnoj sobi

  Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

  Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 • Obavezne doplate po osobi:

  Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

  Paket ulaznica (Aja Sofija, palača Topkapi*, bazilika Cisterna): 290 kn

  *na polasku 07.-10.01. razgled palače Topkapi bit će 3. Ili 4. dan putovanja

  Ples derviša u Hodjapasha plesnom kazalištu: 145 kn

   u trajanju od 1h, uključena ulaznica i piće dobrodošlice (sok, voda)
  Izlet 1 dan na 2 kontinenta: 490 kn

  uključen prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ulaznicu za palaču Dolmabahçe*, ručak (bez pića) i karta za metro. 
  Krstarenje Bosporom: 330 kn

   uključena povratna vožnja javnim gradskim prijevozom do/od brodske luke, krstarenje Bosporom i ručak u lokalnom restoranu (bez pića), u pratnji našeg vodiča.

 • Napomena:

  Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

  Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

  Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz rujna 2018. i mogu biti podložne promjeni.

  O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

  Minimalni broj putnika: 15

  Odgovorni organizator: GO putnička agencija

Red letenja:

Polazak 07.01.-10.01.03.2019.:

TK1054 ZAGREB ISTANBUL 09:10 13:15

TK1055 ISTANBUL ZAGREB 19:00 19:05

*lokalna vremena

Važno:

Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku.

GO putnička agencija svojim putnicima pribavlja online turske vize.

Cijena online vize iznosi 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.

Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj.

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.