HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Zimski praznici u Londonu – stopama malog čarobnjaka, zrakoplovom iz Zagreba, 03.01.2020., 4 dana / 3 noći

Datumi putovanja:

 • 03.-06.01.2020. GARANTIRANO

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 4.480 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - LONDON
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za London na liniji OU 490 u 14:35 sati. Dolazak u London u 16:05 sati po lokalnom vremenu. Organizirani prijevoz do hotela, po dolasku smještaj u sobe. Odlazak s voditeljem putovanja u šetnju središtem grada: do Piccadily Circusa – ljubitelji Harryja Pottera prepoznat će scenu iz filma „Harry Potter i darovi smrti“ koja je snimljena na Piccadillyju a u kojoj se Harry, Ron i Hermione pokušavaju skriti od Žderača smrti u običnom, bezjačkom kafiću –, odnosno predlažemo odlazak s voditeljem putovanja do panoramskog kotača Coca Cola London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad – u njegovoj neposrednoj blizini je i stanica podzemne željeznice Westminster, što je jedna od glavnih polaznih postaja s koje Harry u serijalu putuje. Slobodan ostatak večeri, povratak u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja u hotel ili u inidvidualnom aranžmanu. Noćenje.

   

 • 2. dan:

  LONDON
  Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja u šetnju Londonom, po lokacijama koje su korištene u filmovima iz serijala o Harryju Potteru: do Big Bena i Houses of Parliament, gdje u serijalu žive bezjaci („obični“ ljudi, odnosno oni koji ne znaju čarati) preko King Cross stanice i poznatog „skrivenog“ kolosijeka 9 ¾ koji u serijalu vodi prema Hogwartsu – u neposrednoj blizini slavnog zida gdje se danonoćno fotografiraju i mladi i stari nalazi se suvenirnica s Harry Potter čarobnim štapićima, naočalama, itd. Kraj stanica King's Cross nalazi se kolodvor St. Pancras International, ispred čije je neogotičke fasade automobil Ford Anglia Rona Weasleyja poletio, u filmu „Harry Potter i Odaja tajni“. Prošetat ćemo do poznate četvrti Soho gdje se nalazi House of Minalima, vizualni svijet J.K.Rowling u kojem možete vidjeti originalnu Hogwarts Express kartu, Hogwarts pismo o primitku na fakultet, Daily Prophet novine, itd. Za sve koje ne zanima toliko Harry Potter preporučujemo individualni odlazak u Nacionalnu galeriju, jednu od najpoznatijih svjetskih galerija slika smještenu na istom trgu. U Nacionalnoj galeriji možete vidjeti slavne slike Van Gogha, Moneta, Tizijana, Holbeina, Rubensa, Raphaela, itd. Šetnja do Covent Gardena, dijela grada poznatog po dućanima, restoranima, kazalištima, itd. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima moguć odlazak i u Muzej Madame Tussaud. Slobodan ostatak dana za aktivnosti prema želji. Povratak individualno u hotel. Noćenje.

   

 • 3. dan:

  LONDON: fakultativno obilazak Warner Brothers filmskih studija
  Doručak. Danas predlažemo odlazak s voditeljem putovanja na obilazak Warner Brothers filmskih studija u kojima je sniman serijal o Harryju Potteru – zakoračite u prizore iz serijala koji su se tu snimao duže od 10 godina; posjetite originalne filmske setove s kostimima iz filmova, dobit ćete pregled nad tehnologijom koja je korištena, itd. (uplata ovog izleta moguća je samo u poslovnici prilikom kupovine aranžmana – odlazak javnim gradskim prijevozom i shuttle busom do filmskih studija – doplata na licu mjesta). Povratak u grad i slobodno vrijeme za posjet ostalim najvažnijim londonskim muzejima (Victoria and Albert, British Museum, Tate Gallery, itd.) ili slavnim londonskim robnim kućama Harrods, Selfridges, Hamleys – najpoznatiji dućan s igračkama, itd. Za putnike koji ne žele u posjet fimskim studijima predlažemo odlazak na Camden Market, jedan od najslavnijih uličnih sajmova na svijetu, obilazak Notting Hilla, šetnju do Abbey Roada, ulice koju su proslavili Beatlesi fotografirajući se na pješačkom prijelazu te ulice za album Abbey Road iz 1969. godine, itd. Noćenje.

   

 • 4. dan:

  LONDON - ZAGREB
  Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prijepodne za posljednje šetnje, odlaske u muzeje kojima London obiluje (u mnoge je ulaz besplatan), zadnju kupovinu... Polazak transfera za zračnu luku u 13:50 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Londona za Zagreb na liniji OU 491 u 16:50 sati. Dolazak u Zagreb u 20:05 sati po lokalnom vremenu.

   

 • Cijena:

  Polazak:
  4 dana / 3 noćenja

  GARANTIRANO
  3.1.-6.1.2020.
  Cijena paketa aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 4.680 kn
  FM* 4.480 kn
  Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju (na redovnu cijenu) 200 kn
  Popust za djecu na pomoćnom ležaju (na redovnu cijenu) 600 kn
  Doplata za jednokrevetnu sobu 1.190 kn
  Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule

  *raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu

  470 kn

  *FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

  OBITELJSKA SOBA MOGUĆA, NA UPIT!

  Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu.

  Doplata za Harry Potter Studio Tour(GRUPNA CIJENA ZA MIN. 10 PUTNIKA, UPLATA PRILIKOM KUPOVINE ARANŽMANA): 440 kn (odrasli), 350 kn (djeca od 5-15 godina)

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom Zagreb-London-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Londonu, razglede pješice i javnim prijevozom uz voditelja putovanja, te troškove organizacije i prodaje putovanja.

   

 • Cijena ne uključuje:

  ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza (CIJENA OD 15,5 – 21,5 GBP, ovisno o dobu dana), fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi.

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA (prema stanju iz svibnja 2019. god., mogu biti podložne promjeni): ulaznica za Muzej voštanih figura Madame Tussauds 35 GBP; British Airways London Eye 26 GBP; cijena povratne vožnje Temzom od cca. 15,00 GBP; Westminster Abbey 22 GBP; St Paul's Chatedral 18 GBP; Tower of London 25 GBP, nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Tate Britain i sl.)

   

 • Napomena:

  Program London – stopama malog čarobnjaka klasičan je city break London program u kojem se obilazi sve što se u city break programu Londona uobičajeno razgledava, a istodobno je program nadopunjen lokalitetima koji se pojavljuju u slavnom serijalu o malom čarobnjaku, što ga čini pogodnim za razne vrste putnika.

  Obilazak studija WB i prezentacije STVARANJE HARRYJA POTTERA fakultativan je dio programa koji se obvezno doplaćuje prilikom rezervacije aranžmana. Cijena obilaska isključuje doplate za javni gradski prijevoz do studija, ulaznice za javni gradski prijevoz do studija doplaćuju se na licu mjesta. Broj ulaznica za posjet studija je ograničen, raspoloživost ovisi o trenutku prijave!

  Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

   

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja.

OPĆE INFORMACIJE:
SLUŽBENO IME: Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske
DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna monarhija
GLAVNI GRAD: London, 9.126 milijuna stanovnika (2018. god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Heathrow Airport, poznat i kao London Heathrow
PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 2:15 h izravnom linijom
JEZIK: engleski (službeni)
RELIGIJA: kršćani 59.5%, ateisti 25.7%, muslimani 4.4%, hinduisti 1.3%, sikhi 0.7%, itd.
VREMENSKA RAZLIKA: Greenwich Mean Time (Hrvatska 12:00 = Velika Britanija 11:00)
NOVAC: GBP (britanska funta); 1 GBP = 100 penny
BROJ STANOVNIKA: oko 65 milijuna (2017. god)
POVRŠINA: 242.495 km²
STRANA VOŽNJE: lijeva
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske država je u zapadnoj Europi, na otoku Velika Britanija i sjeveroistočnom dijelu otoka Irske. Velikoj Britaniji pripadaju otoci Wight, Scilly, Anglesey, Orkney, Hebridi i Shetland; ukupno zauzima 242 513 km². Obuhvaća površinom najveću Englesku, Wales, Škotsku i Sjevernu Irsku. Od europskoga kopna dijeli je Engleski kanal (francuski La Manche) i Doverska vrata.
KLIMA: Velika Britanija ima umjerenu i izrazito oceansku vlažnu klimu s malim godišnjim kolebanjima temperature. Česta magla (pretežito zimi) i znatna naoblaka karakteristični su za veći dio britanskog teritorija.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak Veliku Britaniju za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je 00 44. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
NAPOJNICE: Nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taxiju, ako ste bili zadovoljni pruženom uslugom.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

PREPORUČUJEMO:
ODJEĆA: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću za toplije razdoblje, te vjetrovke, pokrive i topliju odjeću za zimski period. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra, kiše i snijega, bez obzira na period godine u kojem putujete.
HRANA I PIĆE: Britanija ima bogatu autohtonu kulinarsku tradiciju, no njezina kolonijalna povijest duboko je obogatila izvorne kuharske tradicije i apsorbirala kulturne utjecaje njezinih postkolonijalnih područja - osobito onih u Južnoj Azij. Britanska kuhinja ima mnogo regionalnih sorti unutar šire kategorije engleske, škotske i velške kuhinje i jela sjeverne irske kuhinje. Neki od specijaliteta su: fish and chips, eccles cake, black pudding, laverbread, Yorkshire pudding, haggis, itd.
KUPOVINA: popularni suveniri su sve memorabilije vezane uz Union Jack simbole, suveniri vezani uz kraljevsku obitelj, britanski čaj, lokalne nošnje, nakit, makete atrakcija, magneti, vina, pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok nedjeljom rade skraćeno.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

Vaše ime (*)

Vaš e-mail (*)

Vaša poruka

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.