HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Dubai – izravnim letom iz Zagreba, 6 dana / 5 noćenja

Datumi putovanja:

 • 14 - 19.04.2022.

 • 21. - 26.04.2022.

 • 28.05. - 02.06.2022.

 • 18.06. - 23.06.2022.

Vrsta prijevoza:

zrakoplovom iz Zagreba

Cijena:

od 5.490 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB – DUBAI
  let s obrokom u zrakoplovu, noćenje

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 14.30 sati na izravnoj liniji FZ1794 (FlyDubai) s obrokom tijekom leta. Dolazak u Dubai predviđen je u 23.05 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju graničnih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela Metropolitan Dubai 4*.  Smještaj i noćenje.

 • 2. dan:

  DUBAI – (DUBAI CITY TOUR i fakultativni izlet KRSTARENJE S VEČEROM DUBAI MARINA)
  doručak, noćenje

  Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada (uključen u cijenu) koji obuhvaća stari i novi dio grada (Dubai Old & Modern city tour). Započinjemo vožnjom do plaže Jumeirah uz stanku za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra i jednog od najluksuznijih hotela na svijetu, Burj Al Araba. Nastavljamo prema Souku Madinat Jumeirah, živahnom tradicionalnom bazaru u arapskom stilu sa živopisnim trgovinama, galerijama, restoranima i kafićima, ispresijecan kanalima pa ga od milja nazivaju i Mala Venecija. Odlazak na Palm Jumeirah, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i najpoznatiji luksuzni hoteli. Zaustavit ćemo se na predjelu zvanom Pointe the Palm gdje ćemo napraviti pauzu za fotografiranje. Nastavljamo prema Dubai Marini, dijelu grada gdje se uzdižu predivni neboderi na samo tri minute hoda od bijele pješčane plaže i još jednog čuda arhitekture, novoizgrađenog umjetnog otoka Bluwaters Island s najvećim panoramskim kotačem na svijetu. Krećemo potom u obilazak starog dijela grada, a prva postaja je predsjednička palača Zabeel Palace, dom vladara Dubaija. Nakon kraće foto pauze ispred rezidencije odlazimo u najstariji dio grada. Šetnjom kroz povijesnu jezgru Al Fahidi stižemo do Dubai Muzeja kojeg ćemo posjetiti, a potom dolazimo do Dubai Creek-a, kanala koji se proteže Dubaijem, a koji ćemo prijeći tradicionalnim drvenim brodom abra do četvrti Deira gdje ćemo obići poznate soukove. Soukovi su tradicionalne arapske tržnice na kojima ćete svjedočiti pravom vatrometu boja, mirisa i okusa. Najpoznatiji su soukovi oni na kojima se prodaju zlato, začini, mirisi i tekstil. Souk sa zlatom najveća je tržnica zlata na Arapskom poluotoku. Jedno je od najboljih mjesta na svijetu za kupovinu finog nakita, zlata, srebra i dragog kamenja. Na souku sa začinima oduševiti će vas mnoštvo sušenog bilja i začina, poput cimeta, kardamona, šafrana i klinčića. Na souku s parfemima pronaći ćete tradicionalna arapska prirodna ulja attare u atraktivnim bočicama. Naposljetku, na souku s tekstilom dočekat će vas ručno rađene marame, šalovi i drugi modni detalji. Sve izrađeno od kašmira, svile, pamuka ili vune, prekrasnih i maštovitih uzoraka. Potom odlazimo do najvećeg trgovačkog centra na svijetu Dubai Mall gdje se u podnožju najviše građevine na svijetu, Burj Khalife, nalaze Dubai Fontane koje će vam prirediti pravi audiovizualni spektakl i najpopularniji show u Dubaiju. Riječ je o najvećem koreografiranom sustavu fontana na svijetu. U petominutnom plesu fontane, koji prati i osvjetljenje oko 6000 lampica, lasera i projektora, možete uživati potpuno besplatno. Uz doplatu, moguć odlazak na vidikovac Burj Khalife. Povratak u hotel. Navečer preporučujemo (uz doplatu) odlazak na tradicionalno krstarenje brodom „dhow“ u Dubai Marini uz večeru (transfer uključen). Noćenje.

 • 3. dan:

   

  DUBAI - (fakultativni izlet ABU DHABI - izlet moguće realizirati samo za potpuno cijepljene putnike protiv bolesti COVID-19!)
  doručak, noćenje

  Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu) odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi*. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Grad odlikuje mnoštvo modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Vožnja kroz Saadiyat Island, otok koji će za nekoliko godina postati svjetsko središte kulture i umjetnosti s najvećom koncentracijom muzeja u ovome dijelu svijeta. Kraće zaustavljanje pored „Ferrari Worlda“, najvećeg zatvorenog tematskog parka na svijetu, a zaustavit ćemo se i kod novog muzeja Louvre Abu Dhabi. Muzej sagrađen na otoku Saadiyat, čini 55 bijelih zgrada, podignutih nad morem i nadsvođenih kupolom od 180 metara promjera, koju čini 7.850 metalnih zvijezda, a kroz njih prodiru sunčeve zrake koje autor, arhitekt Jean Nouvel, naziva 'svjetlosnom kišom'. Nastavljamo do predsjedničke "Palače nacije" ili Qasr Al Watan koja je otvorila nedavno svoja vrata za javnost i pokazala svu svoju raskoš. Palača se nalazi u kompleksu predsjedničke rezidencije u Abu Dhabiju i svojim dizajnom odaje počast arapskoj arhitekturi i dizajnu. Krase je velike kupole, predivni vrtovi i veliki lusteri čime su dizajneri željeli predočiti posjetiteljima bolje razumijevanje tradicije Emirata. Slijedi odlazak do shopping centra u gradskoj marini radi ručka (fakultativno) i kupovine. Zatim odlazak u razgled džamije Šeika Zayeda, jedne od najvećih džamija u svijetu, remek djela neoislamske arhitekture. Džamija je sagrađena kao uspomena na osnivača UAE-a i bivšeg predsjednika šeika Zayeda bin Sultan Al Nahayana. Može primiti oko 40.000 vjernika, od čega 7.000 u unutrašnjosti. Po završetku obilaska džamije krećemo natrag prema Dubaiu u koji stižemo u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

  *Izlet moguće realizirati samo za potpuno cijepljene putnike protiv bolesti COVID-19!

 • 4. dan:

  DUBAI – (fakultativni izlet PUSTINJSKI JEEP SAFARI S VEČEROM)
  doručak, noćenje

  Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo odlazak u vodene parkove Wild Wadi ili Aquaventure Waterpark u sklopu hotela Atlantis, ručak ili večeru u luksuznom hotelu Burj Al-Arab, ili pak odlazak na Jumeirah Beach Walk, mondeno šetalište s brojnim kafićima, restoranima i dućanima te odmor na prekrasnoj pješčanoj plaži. Ukoliko ste više raspoloženi za zimske sportove usred pustinje, predlažemo odlazak na nezaboravan snježni doživljaj usred Dubaija. Ski Dubai, prvi zatvoreni skijaški centar na Bliskom Istoku, nalazi se u sklopu shopping centra „Mall of the Emirates“. Predlažemo također i posjet novootvorenim atrakcijama poput Dubai Legolanda ili tematsko-zabavni park IMG Worlds of Adventure s 5 tematskih cjelina uključujući i Cartoon Network te Marvel zone. Za ljubitelje shoppinga preporučujemo odlazak u jedan od najvećih shopping centara na svijetu, Dubai Mall, koji se nalazi u podnožju Burj Khalife; od 18 sati navečer možete promatrati "igru vode i svjetla" tijekom koje fontane izbacuju vodu i do 150 m u visinu.

  U poslijepodnevnim satima predlažemo (doplata) odlazak na pustinjski jeep safari. Adrenalinska vožnja luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjet beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u aromatskoj vodenoj luli (šiša). Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u orijentalnom ugođaju. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 5. dan:

   

  DUBAI – (fakultativni izleti MIRACLE GARDEN i GLOBAL VILLAGE)
  doručak, noćenje

  Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. U jutarnjim satima predlažemo da posjetite jednu od najnovijih atrakcija "Dubai Frame" odnosno "Okvir Dubaija". Radi se o fantastičnoj konstrukciji u obliku okvira za sliku koji predstavlja spoj povijesti grada i moderne arhitekture. Sama struktura sastoji se od dva tornja visoka 150 metara koji su povezani staklenim mostom dugim čak 93 metra. S mosta se pruža pogled od čak 360 stupnjeva na grad, dok se u dnu strukture nalazi muzej koji pokazuje razvoj Dubaija od malog ribarskog sela do metropole koja pršti životom. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na fakultativni izlet Dubai Miracle Garden i Global Village. Svake godine od sredine studenog pa sve do sredine svibnja, Dubai cijeli jedan dio grada pretvori u najljepšu cvjetnu bajku – Miracle Garden. Više od 70 tisuća metara kvadratnih tako osvane u najljepšem šarenom ruhu raznovrsnog bilja, cvijeća i cvjetnih instalacija. Miracle Garden krasi 150 milijuna cvjetova koji su raspoređeni kroz divne instalacije u obliku raznih modela, oblika i lukova. Zatim odlazimo u Global Village gdje možete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju, poznate građevine i atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program i ponudu velikog broja predstava i raznih zabavnih sadržaja. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 6. dan:

  DUBAI - ZAGREB
  doručak, let s obrokom u zrakoplovu

  Nakon ranog doručka transfer do zračne luke te prijava na izravan let za Zagreb u 10 sati na liniji FZ1793 (FlyDubai) s obrokom tijekom leta. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.30 sati po lokalnom vremenu

   

 • Cijena:

  First Minute* cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

  03.01., 08.01., 19.02., 19.03.2022.:………5.490 kn

  15.04.2022.:…………………………………………4.990 kn

  *First Minute popust 200 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

   

  Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

  03.01., 08.01., 19.02., 19.03.2022.:………5.690 kn

  15.04.2022.:…………………………………………5.190 kn

   

  Obavezna doplata za pristojbe zračnih lluka: 490 kn

   

 • Cijena uključuje:

  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnom letu Zagreb – Dubai – Zagreb
  • pristojbe zračnih luka (u iznosu od 490 kn)
  • grupni transfer autobusom od zračne luke do hotela i obrnuto
  • smještaj u dvokrevetnoj sobi u Hotelu Metropolitan Dubai 4* na osnovi 5 noćenja s doručkom
  • razgled Dubaija prema programu (trajanje 6 sati)
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • lokalnog vodiča na hrvatskom ili engleskom jeziku
  • ulaznicu za Expo 2020 Dubai!
  • organizaciju putovanja i jamčevinu

   

 • Cijena ne uključuje:

  • Lokalna pristojba "Tourism Dirham" - 15 AED (cca 30 kn) po sobi/noć, plaćanje na licu mjesta u hotelu
  • Napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 USD
  • doplata za jednokrevetnu sobu 1.690 kn

   

 • Popusti:

  dijete do 12 godina na dodatnom ležaju 20% popusta

  odrasla osoba na dodatnom ležaju plaća punu cijenu

   

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Fakultativni izleti:

  - Cjelodnevni izlet u Abu Dhabi: 440 kn (uključena ulaznica za Predsjedničku palaču)

  - Izlet Pustinjski Jeep safari i večera u beduinskom kampu uz show program: 390 kn

  - Krstarenje s večerom u Dubai Marini: 450 kn

  - Ulaznica za vidikovac (124. kat) najviše zgrade na svijetu Burj Khalifa: 390 kn

  - Dubai Miracle Garden i Global Village: 340 kn

  Cijena je važeća za uplate prilikom rezervacije aranžmana.

   

  *Za termin 3.1.2022. cijena izleta za Jeep Safari i Krstarenje s večerom iznosi:

  - Izlet Pustinjski Jeep safari i večera u beduinskom kampu uz show program: 470 kn

  - Krstarenje s večerom u Dubai Marini: 530 kn

   

  Napomene za izlete:
  - Svi sadržaji koje koristite u Global Village-u dodatno se plaćaju na licu mjesta. 
  - Cijene izleta važeće su za uplate prilikom rezervacije aranžmana. Ne garantiramo mogućnost uplate izleta na licu mjesta.
  - Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika
  - Svi navedeni izleti mogu se rezervirati tijekom cijele godine osim sljedećih izleta koji su otvoreni u navedenom periodu (postoji mogućnost da će se datumi mijenjati):
  MIRACLE GARDEN: 2.11.2021. – 30.4.2022.

  GLOBAL VILLAGE: 24.10.2021. – 17.4.2022.

 • Napomena:

  Napomena za izlet Abu Dhabi: Tijekom izleta odlazi se u razgledavanje čuvene džamije Šeika Zayeda te se od svih posjetitelja zahtjeva primjeren kodeks odijevanja. Žene trebaju u potpunosti prekriti sve dijelove tijela (osim lica). Odjeća ne smije biti prozirna, a marama je obavezna jer glava mora biti pokrivena cijelo vrijeme. Za muškarce, standarne duge hlače i majica (nikako bez rukava) ili košulja.

  Odgovorni organizator: Palma Travel

Izravnim letom zrakoplovne kompanije FlyDubai iz Zagreba.

Smještaj u odličnom hotelu: The Metropolitan Hotel Dubai

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja organizatora.

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.