HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Kopenhagen, putovanje avionom iz Zagreba, 4 dana / 3 noćenja

Datumi putovanja:

 • 18 - 21.11.2021.

 • 09 - 12.12.2021.

 • 06 - 09.01.2022.

Cijena:

od 2.890 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB - KOPENHAGEN
  Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 06:30 sati, kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 8:05 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Slijedi transfer do hotela, uz panoramski razgled grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak na razgled grada s pratiteljem putovanja: Rådhuspladsen - Gradska vijećnica, ulica Amagertorv, Christiansborg - sjedište danskog parlamenta i vrhovnog suda, stara burza, Nyhavn – najslikovitiji dio Kopenhagena, sa šarenim zgradama i mnoštvom kafića i restorana, gdje je velik dio svog života proveo i H.K.Andersen, Amelienborg - zimska rezidencija danske kraljevske obitelji. Nastavak razgleda do Kastelleta, jedne od najbolje očuvanih obrambenih utvrda u sjevernoj Europi, a danas javni park ispred kojeg se na morskoj hridi nalazi statua možda najpoznatije stanovnice Kopenhagena – Male sirene. Posjet Nyboder ulici s dugim nizom prepoznatljivih žutih kuća iz 17. i 18. stoljeća, koje su nekoć služile kao smještaj za pomorce, te šetnja do velebnog dvorca Rosenborg, nekad ljetne rezidencije kraljeva, a danas muzeja u kojem se čuvaju krunski dragulji. Slobodna večer za samostalno istraživanje grada. Noćenje.

 • 2. dan:

  KOPENHAGEN – fakultativni izlet HELSINGOR
  Doručak. Predlažemo izlet vlakom prema sjeveru Danske do grada Helsingøra, udaljenog od Kopenhagena 45 minuta vožnje. Posjet Kronborgu, jednom od najpoznatijih dvoraca na svijetu zahvaljujući W. Shakespeareu, koji je radnju svoje najpoznatije tragedije „Hamlet“ smjestio upravo u ovaj dvorac, sagrađen u 15. stoljeću. Danas se dvorac nalazi pod zaštitom UNESCO-a; svake godine se u dvorištu dvorca izvodi „Hamlet“, još od davne 1937. Predlažemo i posjet Pomorskom muzeju (M/S Museet for Søfart), te šetnju šarenim uličicama Helsingøra. Slobodno vrijeme za ručak te povratak vlakom u Kopenhagen. U poslijepodnevnim satima predlažemo vožnju brodom po kanalima Kopenhagena i posjet zabavnom parku Tivoli. Noćenje.

 • 3. dan:

  KOPENHAGEN – fakultativni izlet MALMO
  Doručak. Predlažemo izlet vlakom u susjednu Švedsku, preko Oresundskog mosta, najdužeg kombiniranog most-tunela u Europi. Nakon 35-minutne vožnje slijedi šetnja Malmöom, koji je sve do 17. st. bio dio Danske. Danas Malmö uspješno spaja tradiciju i burnu povijest sa suvremenim načinom života. Jedna od znamenitosti grada je toranj Turning Torso, spektakularni vijugasti neboder, koji je sa svojih 190 metara najviša zgrada Skandinavije. Povratak vlakom u Kopenhagen u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualni posjet brojnim muzejima i galerijama Kopenhagena ili jednostavno provedite vrijeme u jednoj od najdužih shoping ulica u Europi, Ströget - dužine preko 1 km. Noćenje.

 • 4. dan:

  KOPENHAGEN - ZAGREB
  Doručak. Transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb u 13:40 sati.

 • Cijena:

  FIRST MINTE CIJENA vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

  Datum putovanja

  First minute cijena

  Redovna cijena

  Doplata za 1/1 sobu

  18.-21.11.2021.

  2.890 kn

  3.090 kn

  1.190 kn

  9.-12.12.2021.

  2.890 kn

  3.090 kn

  1.190 kn

  6.-9.1.2022.

  2.590 kn

  2.790 kn

  750 kn

  Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn

  Doplata za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule: od 420 kn

  Popust za dodatni (treći) ležaj u sobi:
  •    dijete do 12 godina na dodatnom ležaju 20% popusta
  •    odrasla osoba na dodatnom ležaju 10 % popusta 

   

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz zrakoplovom kompanije Croatia Airlines, na relaciji Zagreb - Kopenhagen – Zagreb, voditelja putovanja, smještaj u hotel 3*, u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, sve razglede prema programu s pratiteljem putovanja, jamčevinu, troškove organizacije i prodaje putovanja.

   

 • Cijena ne uključuje:

  pristojbe zračnih luka, fakultativne sadržaje, ulaznice, troškove osobnih narudžbi i javnog prijevoza, putno osiguranje.

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Fakultativna ponuda:
  •    izlet vlakom u Helsingor s voditeljem putovanja: 40€
  •    izlet vlakom u Malmo s voditeljem putovanja: 40€ 

  Za izlet u Švedsku potrebna je EU digitalna Covid potvrda.

 • Napomena:

  PRTLJAGA: Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop   ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

  Granične formalnosti za ulazak u Dansku
  Državljani Hrvatske mogu putovati u Dansku  s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. 

  PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19
  Potpuno cijepljeni putnici iz Hrvatske u Dansku ulaze s EU digitalnom COVID potvrdom, kojom dokazuju da su potpuno cijepljeni cjepivom odobrenim EMA ili preboljeli koronu, ne trebaju test prije putovanja, niti po ulasku u DK, na aerodromu.

  Ostali putnici iz Hrvatske (necijepljeni ili koji nisu preboljeli COVID-19) za ulazak u Dansku trebaju predočiti negativan test (EU digitalna COVID potvrda ili dokument kojim dokazuju negativan test). Ovi putnici bit će testirani i po dolasku u Dansku, na aerodromu.
  Brzi antigenski test ne smije biti stariji od 48 h, a PCR više od 72 h. 

  Aktualne informacije o uvjetima ulaska u Kraljevinu Dansku iz Republike Hrvatske, dostupno je na stranicama danskog Ministarstva vanjskih poslova https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/kroatien/ te putem poveznica https://en.coronasmitte.dk/covidtravelrules.

  Detaljne informacije oko ulaska u Dansku možete pogledati na stranicama MVEP-a

  Povratak u Republiku Hrvatsku
  Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:
  •    EU digitalnu COVID potvrdu.
  •    negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
  •    ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.
  Više informacija na https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211


  Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Organizator nije odgovoran za eventualno povećanje cijena ulaznica i fakultativne ponude.

   

Predviđeni hotel: Zleep Hotel Copenhagen City***

OPĆE INFORMACIJE KOPENHAGEN:

SLUŽBENO IME: Kraljevina Danska
DRŽAVNO UREĐENJE: Parlamentarna monarhija
GLAVNI GRAD: Kopenhagen, oko 602.481 stanovnika (2017. god.)
PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 2 h sa jednim stajanjem
JEZIK: danski (službeni)
RELIGIJA: Kršćani 78.2%, nereligiozni 19.7%, ostalo 2.1% (2015.g.)
VREMENSKA RAZLIKA: Central European Time (Hrvatska 12:00 = Danska 12:00)
NOVAC: DKK (danska kruna); 1 DKK = 100 ørea; 1 DKK = cca. 1 HRK
BROJ STANOVNIKA: oko 5.77 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 43.094 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Kraljevina Danska dio je Skandinavije, na sjeveru Europe, graniči s Njemačkom kopnenom granicom, a morskom sa Švedskom i Finskom. Obuhvaća poluotok Jylland i skupinu od 393 otoka, od kojih su najveći Sjælland, Fyn, Lolland, Falster i Langeland, te Bornholm.
KLIMA: Klima je oceanska (ljeta su svježa, a zime blage), osobito u zapadnom i sjevernome dijelu poluotoka Jyllanda. Prosječne su ljetne temperature na jugu i istoku više nego na sjeveru i zapadu. Zapadna je obala osobito izložena vlažnim oceanskim vjetrovima. Oborina ima tijekom cijele godine (prosječno 171 dan s oborinama godišnje), s maksimumom u kolovozu i listopadu.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Francusku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +45 za Dansku; +298 Farski otoci; +299 Grenland. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Kreditne i debitne kartice (Visa, MasterCard i Maestro, AmEx manje) mogu se koristiti diljem države.
NAPOJNICE: Uobičajeno je ostaviti do 10% ukupnog iznosa ako ste zadovoljni uslugom.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

 

Preporučujemo:

KOPENHAGEN NAJBOLJE TRŽNICE SA ULIČNOM HRANOM

U Kopenhagenu trebate posjetiti nekoliko mjesta sa uličnom hranom. Krenite sa Reffenom, mjestom gdje lokalni stanovnici i posjetitelji započinju svoje večeri u gradu.

REFFEN Reffen je tržnica organske hrane i urbano područje koje vrvi kreativcima, kulturom i inovacijom.. Svi štandovi sa hranom slijede održivost i uporabu organskih proizvoda lokalne proizvodnje. Reffen se sastoji od površine 6000 m2 i ovdje možete pronaći više od 50 različitih štandova sa hranom, barove, različite kreativne radionice, a sve to sa pogledom na luku Kopenhagen. Refshaleøen je nekada bio dio industrijske luke Kopenhagena s brodogradilištima, skladištima i pristaništima, a danas vrvi restoranima, kućicama i štandovima sa hranom.

THE BRIDGE STREET KITCHEN Kod mosta između Christianshavna i Nyhavna možete posjetiti The Bridge Street Kitchen, mjesto koja kombinira uličnu hranu svjetske klase i fenomenalan pogled na kanale i luku. Tijekom sezone od ožujka do listopada gosti kuhari iz cijelog svijeta dolaze predstaviti svoju viziju ulične hrane, a iza projekta Street Kitchen Bridge stoje kratori Kopenhagen Street Food-a. Osim hrane ovdje možete probati piva jednih od najboljih craft pivovara u Kopenhagenu.

TIVOLI FOOD HALL & TIVOLI CORNER Nalazi se na izvrsnoj lokaciji 50 metara od središnjeg kolodvora u Kopenhagenu i na samom rubu parka Tivoli. Velik broj štandova sa hranom odlično je mjesto za doručak, ručak ili večeru.

ODJEĆA: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, slojevitu. S obzirom na učestalu vjetrovitost, svakako je važno imati dobru jaknu, otpornu na vjetar i kišu.
HRANA I PIĆE: Danska kuhinja potječe od domaćih proizvoda seljačke populacije i pojačana je tehnikama kuhanja razvijenim krajem 19. stoljeća i većom dostupnosti robe tijekom i nakon industrijske revolucije. Sendviči, poznati kao smørrebrød, koji su u svom osnovnom obliku uobičajena jela za ručak, mogu se smatrati nacionalnim specijalitetom. Značajna jela od mesa i ribe uključuju flæskesteg (pečena svinjetina s hrskavom koricom) i kogt torsk (poširani bakalar) s umakom od senfa i dodacima. Tradicionalna jela koja su još uvijek popularna uključuju frikadelere (mesne okruglice), karbonader (pohane svinjske pljeskavice) i medisterpølse (pržene kobasice). Danska je poznata po svojim pivima Carlsberg i Tuborg te po svojim akvavitu, no među samim Dancima uvozno vino postalo je sve popularnije od šezdesetih godina prošlog stoljeća.
Od ranih 2000-ih neki su danski kuhari razvili novu dansku kuhinju, inovativan način kuhanja na temelju visokokvalitetnih lokalnih proizvoda. Ova nova filozofija i kuhinja privukla je pozornost međunarodne gurmanske zajednice, te je doprinijela znatnom broju visoko cijenjenih restorana u Kopenhagenu i pokrajini, od kojih mnogi nose Michelinove zvijezde.
KUPOVINA: popularni suveniri: vikinški nakit i memorabilije, šalovi, Royal Copenhagen porculan, slatkiši – danski keksi, motivi priča Hansa Christiana Andersena, nakit, odjeća, nisse lutke, minijature Male Sirene. Veliki broj objekata u većim gradovima posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj (Pokriva Republiku Island) Søtorvet 5, 1st fl. 1371 Copenhagen K.
Tina Krce, izvanredna i opunomoćena veleposlanica
0045 33 91 90 95
00 45 33 91 71 31
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda i petak 10,00-13,00
Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +45 22 62 07 60

 

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.

Za ovo putovanje vrijede  Opći uvjeti za turističke aranžmane.

 

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.