HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Meksiko – Riviera Maya i Yucatan, putovanje zrakoplovom iz Zagreba, 11 dana / 8 noćenja

Datumi putovanja:

 • 24.01 - 03.02.2022.

 • 21.02 - 03.03.2022.

Cijena:

od 13.280 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

   

  ZAGREB – ISTANBUL – CANCUN
  let s obrocima za vrijeme leta

  Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 20.15 sati na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.30 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za Cancun u 02.30 sati na liniji TK182 (Turkish Airlines). Noćni let s obrocima tijekom leta.

 • 2. dan:

   

  CANCUN - PLAYA DEL CARMEN (RIVIERA MAYA)
  doručak, noćenje

  Po dolasku u Cancun u 12.55 sati po lokalnom vremenu, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela u Playa del Carmen. Slobodno poslijepodne u Playa del Carmen za odmor, uživanje na plaži, programe i aktivnosti u vlastitom aranžmanu. Noćenje u hotelu.

 • 3. dan:

   

  PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet TULUM – COBA)
  doručak, noćenje

  Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Tulum i Cobu. Ruševine grada drevnih Maya u pozadini kojih se nalazi tirkizno Karipsko more i čarobna pješčana plaža.. Upravo zahvaljujući nestvarno lijepoj kulisi koju stvara tropska plaža, Tulum je jedna od najpoznatijih meksičkih turističkih atrakcija. Tulum je bio jedan od najpoznatijih mayanskih obalnih gradova. Leži na istočnoj obali poluotoka Yucatan, na 12 metara visokoj litici koja mu je bila prirodna zaštita s jedne strane. S druge je strane grad štitio do 5 metara visok i čak 8 metara širok zid! U vrijeme Maya ovo je bio veliki utvrđeni grad i luka. Izgrađen je oko 1200. godine, u vrijeme kada je mayanska civilizacija počela lagano propadati, a ujedno je i jedan od zadnjih gradova kojeg su Maye izgradile i u kojem su živjele. Slobodno vrijeme u Tulumu za ručak i uživanje na prekrasnim karipskim plažama. Potom odlazimo posjetiti još jedan arheološki lokalitet, Coba, gdje ćete se moći popeti na mayansku piramidu Nohoch Muul.  Na vrhu ćete svjedočiti fantastičnom pogledu na džunglu koja okružuje piramidu i moći ćete napraviti fantastične fotografije. Posjetiti ćemo  malu zajednicu potomaka Maya kako biste doživjeli njihov autentičan život. Povratak u Playa del Carmen. Slobodna večer i noćenje u hotelu.

 • 4. dan:

   

  PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet CHICHEN ITZA – CENOTE – VALLADOLID)
  doručak, noćenje

  Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet u najpoznatiji mayanski lokalitet Chichen Itzu, uvršten na UNESCO popis svjetske kulturne baštine. Među građevinama u Chichen Itzi dominira visoka piramida posvećena bogu Kukulcanu, što je mayansko ime za božanstvo Quetzalkoaltl koje ima obličje pernate zmije. Koristeći se svojim iznimnim poznavanjem astronomije, drevni Maye sagradili su hram tako da na proljetnu i jesensku ravnodnevicu pri izlasku i zalasku sunca sjena tako pada na sjevernu stranu građevine da se čini kako golema zmija puzi niz stube. Upravo se ova piramida smatra jednim od novih sedam svjetskih čuda. Tu su još i Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu), Hram ratnika, Tron crvenog jaguara i Opservatorij. Zatim ćemo se zaustavit na lokalitetu Cenote Xcajum gdje ćete imati ručak (uključen), ali i mogućnost kupanja u spiljama s jezerima podzemne vode tzv. cenote koje se nalaze na cijelom poluotoku Yucatan. Cenotes su prirodni špiljski bazeni nastali propadanjem vapnenca. Nekada su na ovim jezerima Maye pridonosile darove svojim bogovima, a koristile su ih i kao izvore pitke vode. Cenotes se ističu svojom nesvakidašnjom ljepotom te se smatraju jednom od najznačajnijih prirodnih ljepota Yucatana. Po povratku s izleta zaustavit ćemo se radi kraćeg razgleda u gradu Valladolid. Povratak u Playu del Carmen. Slobodno vrijeme.

 • 5. dan:

   

  PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet ISLA MUJERES)
  doručak, noćenje

  Nakon doručka u hotelu predlažemo odlazak na fakultativni izlet Isla Mujeres. Krećemo prema popularnom ljetovalištu Cancun gdje ćemo se ukrcati na katamaran te zaploviti prema otoku Isla Mujeres odnosno u prijevodu Otoku žena. Otok je udaljen od obale Yucatana otprilike 13 kilometara i posvećen je mayanskoj boginji rađanja Ixchel te je dom jedne od najljepših plaža na svijetu. Provest ćemo dan uživajući na prekrasnim karipskim plažama obljubljenima nevjerojatnim tirkiznim nijansama, u hladu kokosovih palmi, ispijanjem koktela ili pak ronjenjem i otkrivanjem živopisnog tropskog podmorja. U pauzama od kupanja predlažemo obilazak šarenih uličica ovog predivnog otoka s mnoštvom autentičnih trgovina, suvenirnica, barova i restorana. Inače na otoku je zabranjen sav promet, a obići ga možete i električnim golf vozilima. U poslijepodnevnim satima povratak u Playa del Carmen. Slobodna večer. Noćenje u hotelu.

 • 6. dan:

   

  PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet MERIDA)
  doručak, noćenje

  Nakon doručka slobodno vrijeme ili predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Meridu koju nazivaju „Ciudad Blanca“ odnosno „Bijeli grad“. Merida, kulturna prijestolnica poluotoka Yucatan je kozmopolitski grad s kolonijalnom arhitekturom i bogatom kulturnom baštinom. Obilazak Vladine palače, Casa de Montejo, katedrale, kazališta Jose Peon Contreras i šetnja poznatim bulevarom Montejo, nazvanim po španjolskom konkvistadoru Franciscu de Montejo ("el Mozo") koji je osnovao grad 1542. godine. Potom odlazimo u muzej Palacio de Canton, zgradu koju je projektirao i izgradio talijanski arhitekt Enrico Dessert početkom 20. st., a u kojoj se danas nalazi Regionalni muzej antropologije čiji eksponati ilustriraju povijest i kulturu Yucatana s posebnim naglaskom na svakodnevni život domorodačkog, mayanskog stanovništva. Potom slobodno vrijeme za kupovinu i samostalne razglede, a u poslijepodnevnim satima povratak prema Playa del Carmen. Noćenje.

 • 7. dan:

  PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet ISLA HOLBOX)
  doručak, noćenje

  Nakon doručka predlažemo izlet na otok Holbox. Transfer do malog ribarskog mjesta Chiquila gdje se ukrcavamo na brod za otok Holbox. Smjestivši se tik uz sjevernu obalu poluotoka Yucatan, Isla Holbox otočni je raj koji definitivno morate posjetiti. Bez automobila, bez asfaltiranih cesta, s kilometrima netaknutih, divljih plaža - ovo je mjesto idealno za bijeg od moderne svakodnevnice. Isla Holbox još uvijek odolijeva masovnom turizmu s nerazvijenom turističkom infrastrukturom, ali na otoku ćete pronaći pitoreskni gradić s restoranima, hotelima za svačiji džep i svime što vam je dovoljno za neopterećeno uživanje na odmoru. Isla Holbox ima sjajnu, opuštenu atmosferu. Uz prekrasne plaže i veličanstveno sunce, njegove svjetlucave karipske vode također su dom nevjerojatnom podmorskom životu, a i na površini jednako je divno. Otok je poznat po uličnoj umjetnosti kao i po brojnim fantastičnim lokalnim restoranima koji poslužuju ukusnu meksičku hranu. Sve u svemu, ovo je zaista odredište iz snova! Slobodno vrijeme. Povratak u Playa del Carrmen u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 • 8. dan:

   

  PLAYA DEL CARMEN – (fakultativni izlet TEMATSKI PARK XCARET)
  doručak, noćenje

  Doručak. Danas predlažemo posjet jedinstvenom tematskom ekološko-arheološkom parku Xcaret koji se nalazi 10-ak kilometara od Playa del Carmen, a koji je pun raznovrsnih aktivnosti. Na primjer, možete plivati u različitim rijekama, uživati u obroku uz plažu ili se približiti raznim životinjama i insektima. Posebno impresivan dio parka je Paviljon Leptira, koji je dom nebrojenih količina tih prelijepih bića koji lete svuda oko vas. Na kraju dana po zalasku sunca, u Xcaretu se odvija nevjerojatna izvedba s otprilike 300 izvođača koja priča priču o meksičkoj i mayanskoj povijesti, te je nikako ne smijete propustiti! Povratak u hotel. Noćenje.

 • 9. dan:

   

  PLAYA DEL CARMEN
  doručak, noćenje

  Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti, uživanje na plaži, gastronomskim delicijama, kupovini..Noćenje.

 • 10. dan:

  PLAYA DEL CARMEN – CANCUN –ISTANBUL
  doručak, let s obrocima za vrijeme leta

  Doručak i odjava iz hotela. Organizirani transfer autobusom do zračne luke Cancun. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 14.45 sati na liniji TK184 (Turkish Airlines). Let s obrocima za vrijeme leta.

 • 11. dan:

   

  ISTANBUL – ZAGREB
  let s obrokom za vrijeme leta

  Dolazak u Istanbul predviđen je u 10.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK1055 (Turkish Airlines) u 19.10 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 19.20 sati po hrvatskom vremenu.

 • Cijena:

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 10.290 kn + takse 2990 kn

   

 • Cijena uključuje:

  • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Cancun – Zagreb
  • pristojbe zračnih luka (u iznosu od 2.990 kn)
  • smještaj u hotelu 4* u Playa del Carmen na osnovu 8 noćenja s doručkom
  • grupne transfere prema programu
  • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
  • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
  • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  • doplata za jednokrevetnu sobu : 3.990 kn

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Fakultativni izleti:

  - Tulum i Coba:  520 kn

  - Chichen Itza i Cenote s ručkom: 680 kn

  - Isla Mujeres s ručkom: 710 kn

  - Merida: 650 kn

  - Isla Holbox: 620 kn

   

  Informativna cijena ulaznica za tematske ekološko-zabavne parkove – Playa del Carmen:

  Xcaret: cca 115 USD (odrasli), cca 60 USD (djeca 5 – 11 god.)

  Xel-Ha: cca 100 USD (odrasli), cca 50 USD (djeca 5 – 11 god.)

   

 • Napomena:

  COVID-19 NAPOMENA:

  Prilikom ulaska u Meksiko nije potrebno raditi test na koronavirus. Molimo da se pridržavate oznaka za održavanje razmaka svugdje gdje su postavljene u zračnim lukama. U zračnoj luci i u zrakoplovu tijekom leta potrebno je nositi zaštitnu masku. Više informacija na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH:

  http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/meksiko,89.html

  O svim promjenama vezanim za režim ulaska u zemlju, putnici će biti obavješteni na vrijeme.

  Odgovorni organizator: Palma Travel

PREDVIĐENII HOTEL U PLAYA DEL CARMEN:

HM Playa del Carmen 4* ili sličan

Adresa: Avenida Constituyentes 180, 77720 Playa del Carmen, Q.R., Meksiko

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja organizatora.

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit



   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.