HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Nova godina Milano i Torino, putovanje autobusom iz Zagreba i Rijeke (Vrata jadrana), 3 dana / 2 noćenja

Datumi putovanja:

 • 30.12.2021 - 01.01.2022.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Zagreba i Rijeke (Vrata jadrana)

Cijena:

od 1.090 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  ZAGREB/RIJEKA – MILANO 30.12.2021., četvrtak
  Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć je polazak s Ka Petrola u 5:45 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 7:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Milana. Po dolasku poslije 14 sati smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazak gradskim prijevozom u centar (podložno promjenama ovisno o vremenu dolaska u Milano). U šetnju krećemo od poznate milanske katedrale, skraćeno poznate kao Duomo, jedne od najljepših gotičkih katedrala u svijetu. Izrađena je od bijelog mramora, a njena čipkasta struktura dominira cijelim vanjskim dijelom. U blizini je galerija Vittorio Emanuele, sa skupim restoranima i trgovinama u koje možete navratiti u slobodno vrijeme. Nedaleko centra je i čuvena milanska Scala, jedna od najpoznatijih opernih kuća na svijetu. Svakako jedan od simbola Milana je i Sforza Castello, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine i koji je završen deset godina kasnije. Pored visokih zidina i kula od cigle, unutra se nalaze dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 2. dan:

  IZLET U TORINO 31.12.2021., petak
  Doručak. Fakultativni izlet (doplata prilikom rezervacije aranžmana) autobusom u 150 km udaljen Torino, centar talijanske regije Pijemont, grad automobila, čokolade, muzeja, sporta, knjige, palača, barokne arhitekture... Panoramska vožnja prema centru. Prošetat ćemo do Duomo di Torino, Palazzo Madama, Castello del Valentino… Slobodno vrijeme u središtu grada za osobne programe te povratak u Milano. Po želji odlazak gradskim prijevozom na glavni gradski trg te doček Nove godine na otvorenom (organizacija i doček Ng na gradskim ulicama u isključivoj je domeni gradskih vlasti). Noćenje.
  NAPOMENA: Za sve one koji žele drugi dan ostati u Milanu, slobodno vrijeme za vlastite aranžmane i obilaske.

 • 3. dan:

  MILANO – PADOVA – RIJEKA/ZAGREB 01.01.2022., subota
  Kasniji doručak. U 10 sati krećemo prema 250 km udaljenoj Padovi. Proći ćemo uz najveći kružni trg u Europi - Prato della Valle sa 78 skulptura važnih osoba. Kružimo i dolazimo do Bazilike Svetog Antuna u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije te se kraće zadržavamo u bazilici (ako ulaz bude moguć!). Uskim ulicama dolazimo do poznatog kultnog mjesta caffe Pedrochi u palači iz 1831. godine. Zovu ga „caffe bez vrata“ jer do Prvog svjetskog rata bio je otvoren dan i noć. Vodič će vas rado odvesti i do Piazze dei Signori. Nakon pauze šetnja kroz arkade grada, pogled na katedralu. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje oko ponoći.

 • Cijena:

  Cijena aranžmana po osobi:
  FIRST MINUTE 1.090 kn / Redovna cijena 1.190 kn
   

 • Cijena uključuje:

  • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
  • smještaj u Milanu u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom
  • vanjske razglede prema programu
  • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

   

 • Cijena ne uključuje:

  • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
  • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
  • boravišnu pristojbu 3 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata u hotelu 3*, o eventualnom povećanju boravišne pristojbe bit ćete obaviješteni u završnom pismu
  • ulaznica za riznicu u katedrali 3 eur (ulaz u katedralu besplatan je samo za osobe koje se žele pomoliti, puštaju u vremenskim razmacima uz stroge kontrole)
  • najam uređaja sa slušalicama za razgled grada - 3 eur po osobi po danu
  • izlet u Torino autobusom s voditeljem putovanja na hrvatskom jeziku 150 kn po osobi (min. 25 osoba), doplata je nužna pri rezervaciji aranžmana
  • ulaznica za Egipatski muzej i lokalno vođenje kustosa na engleskom jeziku iznosi (najava i uplata u poslovnici): za odrasle 200 kn, za djecu 15-18 god. 170 kn, za djecu 6-14 god. 145 kn, a za djecu do 5 god. besplatno
  • doplata za jednokrevetnu sobu: 450 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
  • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti
  • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
  · za posebno sjedalo u autobusu:
  - 1 red – sj. 3,4 100 kn
  - 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
  · za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

   

 • Napomena:

  - Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
  - Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
  - Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
  - Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
  - Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  - Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
  - Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
  - Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
  - Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.
  Odgovorni organizator: Idea putovanja

Svatko tko ulazi u Italiju dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika (dPLF).

Digitalna EU COVID potvrda (GreenPass) koja se može dobiti nakon cijepljenja, negativnog brisa u prethodnih 48 sati ili oporavkom od Covid-19, za sve starije od 12 godina obavezna je za: sva događanja za javnost na otvorenome, ljetne centre, kina, kazališta, muzeje, izložbe, stadione, koncerte, restorane i kafiće u zatvorenom, sajmove.
Zbog navedenih odredbi cijena negativnog brisa smanjena je te iznosi 8 € za djecu, do 15€ za odrasle osobe, može se obaviti u većini ljekarni.

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja organizatora.

 

Predviđeni hotel: B&B Milano Sesto Marelli
Odličan noviji hotel koji se nalazi jako blizu metro stanice i uz direktnu metro liniju ste za 20-ak minuta na centralnom milanskom trgu Duomo (oko 8 km od strogog centra grada).

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Milanu.
Generalni konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Milano) se nalazi na adresi Piazzale Luigi Cadorna 15/1, 20123 Milano, Italija.
Kontakt podaci: tel. 0039 02 805 1772, fax. 0039 02 805 1542, 0039 02 805 2827, e-mail: milano@mvep.hr. Generalni konzul dr.sc. Stjepan Ribić.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.