HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Verona i Mantova, putovanje autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke, 2 dana / 1 noćenje

Datumi putovanja:

 • 11 - 12.03.2023.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke

Cijena:

od 110 € / 828,80 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 05:00 sati, iz Pazina s „Etradexa“ u 05:30 sati, s tunela Učka u 05:45 sati i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 07:00 sati. Vožnja autobusom kroz Sloveniju prema talijanskoj granici i dalje pored Trsta, Venecije i Padove do Verone, grada Romea i Julije na obali rijeke Adige. Grad je u svoj gospodarski i kulturni razvoj doživio za vladavine plemićke obitelji Della Scala, odnosno Scaligheri. Pješački razgled grada: veronska Arena, treći po veličini očuvani rimski amfiteatar, nadaleko poznat po opernim izvedbama, , srednjevjekovni dvorac Castelvecchio, Ponte Scaligero, most iz 14. stoljeća s gibelinskom merlaturom, Porta Borsari, jedan od glavnih ulaza u grad,  Piazza delle Erbe, Pallazo della Ragione s tornjem Lamberti i Scalla della Ragione, izgrađena od crvenog veronskog mramora, spomenik Dantea Alighieria, Arche Scaligere s grobnicama istoimene obitelji, rimski most Ponte Pietra, Julijina kuća s čuvenim balkonom i skulpturom Julije, Via Giuseppe Manzzini pješačka ulica prepuna dućana… Ostatak popodneva je slobodan za ručak, šetnju i shopping. Preporučamo pojet nekom od mnogobrojnih gradskih muzeja ili uspon uspinjačom na Castel San Pietro s prelijepim pogledom na grad. Odlazimo do hotela nedaleko od Verone. Večera (fakultativno). Noćenje.

 • 2. dan:

  Doručak. Odlazimo autobusom do nedaleke Mantove, važnog ekonomskog i umjetničkog centra sjeverne Italije u 15. i 16. stoljeću. Grad se smjestio na obali rijeke Mincio koja u gradu tvori tri jezera i ponosni je nositelj titule Grada kulture 2016. godine. Pješački razgled grada: Palazzo Ducale koju su sagradili Bonacolsi, a dogradili Gonzage, vladari renesansne Mantove, kuća Rigoletta, legendarne dvorske lude Gonzaginih iz istoimene Verdijeve opere, Piazza Sordello, katedrala sv. Petra, Torre della Gabbia, toranj s kavezom gdje su bili izloženi zatvorenici, Piazza Broletto, Piazza delle Erbe, bazilika sv. Andrije, Rotonda di San Lorenzo… Slobodno vrijeme za uživanje u tradicionalnoj mantovanskoj kuhinji kušajući lokalne specijalitete kao što su njoki od kruha Capunsei, pašta Angolini koju je osmislio kuhar obitelji Gonzaga, Tortelli di zucca i degustaciju osvježavajućeg pjenušavog vina Lambrusco Mantovano. Preporučamo šetnju uz obalu jezera ili posjet muzeju Palazzo Ducale. Polazak prema Rijeci i Puli gdje stižemo u večernjim satima.  

 • Cijena:

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 110 € / 828,80 kn

 • Cijena uključuje:

  prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 1 noćenje s doručkom u hotelu 4*, boravišnu pristojbu, posjete i razgledi Verone i Mantove prema programu, ulazi i takes za autobus za Veronu i Mantovu, usluge stručnog pratitelja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

   

 • Cijena ne uključuje:

  stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično; 

   

 • Popusti:

  Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  doplata za polupansion 22€ (165,76kn) (uplata prilikom rezervacije aranžmana) doplata za jednokrevetnu sobu 25€ (188,36 kn); Putno zdravstveno osiguranje. Osiguranje otkaza putovanja. 

   

 • Napomena:

  Moguće su trokrevetne i četverokrevetne sobe (ograničeni kapacitet). Redoslijed razgleda može biti podložan promjenama.


  (fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn)
   

  Odgovorni organizator: Jadrotours

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.