HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

  • Izleti

  • Krstarenja

  • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Od kaštela do kaštela – Team building program u Istri

Fotogalerija

UVOD:

Kaštel Morosini-Grimani (prvi kaštel) predstavlja oblik kasne srednjovjekovne gradnje s naglašenim renesansnim karakteristikama, a ime dobiva po dvjema obiteljima u čijem je vlasništvu bio.

Još od doba Venecije, događale su se čarobne stvari u kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu. Ovdje se rađalo i umiralo, voljelo i mrzilo, ratovalo i trgovalo…

Tristo godina unazad, nepoznati vitez pobijedio je na turniru. Umjesto da preuzme nagradu i otkrije svoj identitet, odjahao je ravno u zalazak sunca, ostavljajući iza sebe legendu i 7 viteških iskušenja.

Burne godine ratovanja uništile su kaštel. Dvaput je spaljen, ali još uvijek dominira Svetvinčentom, prkoseći zubu vremenu. Zidovi kaštela čuvaju veliku tajnu nepoznatog viteza koju nitko do sada nije uspio riješiti.

Možete li dokazati da ste dostojni viteštva i dešifrirati tajnu poruku kamenog natpisa?

Nezaboravna avantura čeka na Vas!

Bajkovitu drvenu tvrđavu Sveti Mihael (drugi kaštel) sagrađenu od smrekovine koja se smjestila usred zelenog gustiša pokraj sela Rapanji (dva kilometra zapadno od Svetvinčenta) u samo je osam mjeseci sagradila obitelj Otočan odnosno Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Željka i Ljubice Otočan te obitelji njihovih sinova Veseljka i Vedrana. S visokim ulaznim vratima i svoje četiri kule na kojima dežuraju oklopljeni srednjovjekovni vojnici dominira okolicom, ali i mami poglede namjernika ili slučajnih prolaznika. Utvrda zauzima površinu od 400 četvornih metara, a okružena je dubokim opkopom koji, kako je to nekad bilo u srednjovjekovnim dvorcima, planiraju ispuniti vodom. Na imanju površine 2,6 hektara na kojem se nalazi tvrđava Otočani planiraju još mnogo noviteta. U planu im je ponudu proširiti s restoranom koji je u jelovniku imati tipična srednjovjekovna jela, dvije kućice za odmor gostiju, štalom s jahaćim konjima i kočijom, kao i male ponije koje bi jahala djeca. U okolišu tvrđave među maslinama pasu mali kozlići, uskoro bi trebale doći ovce, magarčići, golubovi i druge životinje (jeleni…) - pravi mali zoološki vrt.

 

OPIS:

Lokacija: Svetvinčenat i okolica (nedaleko od Pule)

Trajanje programa: 4 sata

Veličina grupe: od 10 do 25 osoba

Cilj igre:

Otkriti tajnu poruku skrivenu unutar zidina kaštela Morosini-Grimani u Svetvinčentu, bike turom upoznati pitomu okolicu, te okrijepiti se u srednjovjekovnom drvenom dvorcu.

Da bi povratak u srednji vijek bio potpun, posjetitelji mogu uživati i u ukusnim jelima s roštilja i pićima iz autohtonog glinenog posuđa.

Tijek igre:

Timovi se nalaze na trgu Svetvinčenta, na kojem se upoznaju s pravilima igre i aktivnostima.

U kaštelu Grimani-Morosini timovi  kreću u avanturu i traže tajnu nepoznatog viteza koji se po legendi u godinama ratovanja suočio sa 7 viteških iskušenja. Tim koji prvi otkrije točne odgovore pobjednik je igre.

Nakon aktivnosti u kaštelu, biciklima se nastavlja avantura prema drugom kaštelu, gdje se sudionici zbog posebnog interijera kaštela vraćaju u srednji vijek.

 

 

 Napomene:

Program se može prilagođavati željama i potrebama učesnika/organizatora.

Konačna cijena programa ovisi o broju učesnika, lokaciji, razdoblju i željenom trajanju programa.

Zaključak:

Ovaj team building program idealna je mješavina dobre zabave, znanja i avanture stoga neka i vaša ekipa doživi originalnu, adrenalinsku „escape“ avanturu!

Vama na usluzi,
ActivaTravel Istra :)

Newsletter

Brzi upit
T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.