HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

  • Krstarenja

  • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Od kaštela do kaštela – Team building program u Istri

Fotogalerija

Otkrijte tajnu poruku skrivenu unutar zidina kaštela Morosini-Grimani u Svetvinčentu, biciklima upoznajte pitomu okolicu, okrijepite se u srednjovjekovnom drvenom dvorcu Sveti Mihael.

Na trgu u Svetvinčentu timovi se upoznaju s pravilima igre i aktivnostima. U kaštelu Morosini-Grimani timovi  kreću u avanturu i traže tajnu nepoznatog viteza koji se po legendi u godinama ratovanja suočio sa 7 viteških iskušenja. Tim koji prvi otkrije točne odgovore je pobjednik igre.

Avantura se nastavlja vožnjom biciklima drugom kaštelu, bajovitoj drvenoj tvrđavi Sveti Mihael, u kojoj će se sudionici zbog posebnog interijera vratiti u srednji vijek.

Lokacija:

Svetvinčenat i okolica (nedaleko od Pule)

Trajanje programa:

4 sata

Veličina grupe:

od 10 do 25 osoba

Kaštel Morosini-Grimani (prvi kaštel) predstavlja oblik kasne srednjovjekovne gradnje s naglašenim renesansnim karakteristikama, a ime dobiva po dvjema obiteljima u čijem je vlasništvu bio. Tristo godina unazad, nepoznati vitez pobijedio je na turniru. Umjesto da preuzme nagradu i otkrije svoj identitet, odjahao je ravno u zalazak sunca, ostavljajući iza sebe legendu i 7 viteških iskušenja.
Burne godine ratovanja uništile su kaštel. Dvaput je spaljen, ali još uvijek dominira Svetvinčentom, prkoseći zubu vremenu. Zidovi kaštela čuvaju veliku tajnu nepoznatog viteza koju nitko do sada nije uspio riješiti.

Možete li dokazati da ste dostojni viteštva i dešifrirati tajnu poruku kamenog natpisa?

Bajkovita drvena tvrđava Sveti Mihael (drugi kaštel) sagrađena je od smrekovine i smjestila se usred zelenog gustiša pokraj sela Rapanji (dva kilometra zapadno od Svetvinčenta). S visokim ulaznim vratima i svoje četiri kule na kojima dežuraju oklopljeni srednjovjekovni vojnici dominira okolicom, ali i mami poglede namjernika ili slučajnih prolaznika. Utvrda zauzima površinu od 400 četvornih metara, okružena je dubokim opkopom, a u okolišu među maslinama - pravi mali zoološki vrt.

 

Newsletter

Brzi upit    T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
    Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.