HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Prag, Česky Krumlov i Česke Budejovice, putovanje autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke, 4 dana / 3 noćenja

Datumi putovanja:

 • 03 - 06.10.2024.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke

Cijena:

od 255 € / 1.921,30 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, s Okreti (benzinska postaja Shell) u 04:15 sati iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30 i iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom preko Slovenije i Austrije u pravcu Češke. Dolazak u ČEŠKY KRUMLOV, grad na rijeci Vltavi u pokrajini Južna Češka. Grad je osnovan oko dvorca iz 13. stoljeća. Sa svojim gotičkim, renesansnim i baroknim elementima izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je građevinska baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju tijekom stoljeća. Zbog toga je povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. U kraćem razgledu grada vidjeti ćemo: CRKVU SV. VITA, bivše ISUSOVAČKO SJEMENIŠTE iz 16st., četvrt LATRAN, DVORAC sa svojih 5 dvorišta, BAROKNO KAZALIŠTE… Slobodno vrijeme prije nastavka puta prema Pragu gdje stižemo u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje. 

 • 2. dan:

  Doručak. Odlazak na razgled Praga uz pratnju stručnog lokalnog vodiča: KARLOVE NAMESTI, CRKVA SV. ĆIRILA I METODA, „PLEŠUĆA KUĆA“, djelo hrvatskog arhitekta Vlade Milunića, PARK PETŘÍN, STRAHOVSKI STADION, STRAHOVSKI SAMOSTAN, mjesto hodočašća LORETA, HRADČANSKE NAMESTI, PALAČA PRAŠKOG NADBISKUPA, kompleks PRAŠKOG DVORCA, upisanog u Guinessovu knjigu rekorda kao najveći srednjovjekovni dvorac na svijetu, REZIDENCIJA ČEŠKOG PREDSJEDNIKA,  KATEDRALA SV. VITA gdje se čuvaju karaljevski dragulji,  romantična četvrt MALA STRANA, KARLOV MOST, KLEMENTINUM, STAROMESTSKE NAMESTI gdje se nalazi STARA GRADSKA VIJEĆNICA s ASTRONOMSKIM SATOM, spomenik JANU HUSU, PALAČA KINSKY i CRKVA GOSPE OD TYNA, VACLAVSKI TRG s NACIONALNIM MUZEJOM... Poslijepodne slobodno za istraživanje i šetnju uskim ulicama stare gradske jezgre. Povratak u hotel. Navečer organiziramo fakultativni izlet-plovidbu rijekom Vltavom tijekom koje ćete uz večeru moći uživati u noćnoj panorami Praga.

 • 3. dan:

  Doručak. Organiziramo fakultativni izlet do pivovare KOZEL s tradicijom proizvodnje istoimenog vrhunskog piva. Tijekom razgleda upoznat ćemo se s poviješću pivovare, procesom proizvodnje, punjenjem, skladištenjem i na koncu osobno provjeriti kvalitetu piva tradicionalnom degustacijom. Upoznat ćemo i maskotu pivovare, jarca Oldu. Nakon slobodnog vremena za kupnju suvernira vraćamo se u Prag.  Slobodno poslijepodne. Preporučamo posjet katedrali sv. Vita i Zlatnoj ulici ili šetnju praškim kraljevskim vrtom i Malom stranom. Navečer preporučujemo odlazak na večeru gdje možete uživati u ambijentu tipičnih praških pivnica. Povratak u hotel. Noćenje.

 • 4. dan:

  Doručak. Vožnja prema gradu ČESKE BUDEJOVICE, centru Južne Češke najpoznatije po proizvodnji čuvenog piva BUDWEISER. Grad koji je smješten na rijeci Vltavi i rijeci Malše tipičan je primjer srednjovjekovnog obrambenog grada koji je služio kao demonstracija kraljeve moći na jugu Češke. U kraćem razgledu grada vidjeti ćemo: glavni trg koji nosi ime po osnivaču grada Premyslu Otakaru II., SAMSONOVU FONTANU, jednu od najvećih čeških fontana, BAROKNU GRADSKU VIJEĆNICU, CRKVU SV. NIKOLE, GOTIČKO-RENESANSNI TORANJ ČERNÉ VĚŽE, DOMINIKANSKI SAMOSTAN, ZGRADU BIVŠE SOLANE I ORUŽARNICE... Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema austrijskoj granici i dalje prema Hrvatskoj. U Rijeku i Istru stižemo u kasnim večernjim satima.

   

 • Cijena:

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 270 €

  FIRST MINUTE CIJENA: 255€ 
  (vrijedi za prijave i uplate do 15.8. ili do popunjenja mjesta na akciji)

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka, smještaj u dvokrevetnoj sobi s vlastitom kupaonom i WC-om, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*, razgled Praga prema programu, posjete gradovima Češky Krumlov i Česke Budejovice, turističkog pratitelja i lokalnog stručnog vodiča, pripremu i organizaciju putovanja, jamčevinu turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih: 40 putnika

   

   

 • Cijena ne uključuje:

  obvezna doplata na licu mjesta za boravišnu pristojbu od 2,5€ (po osobi/noć – može biti podložno promjenama); stručno vođenje u muzejima i galerijama; ulaznice za muzeje i ostale znamenitosti, stručno vođenje u muzejima i galerijama; ulaznice za muzeje i ostale znamenitosti; stručno vođenje u muzejima i galerijama; ulaznice za muzeje i ostale znamenitosti.

   

   

 • Popusti:

  Popust za dijete do 12 god. (u sobi s 2 odrasle osobe): 10%

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  obvezna doplata na licu mjesta za boravišnu pristojbu od 2,5€ (po osobi/noć – može biti podložno promjenama);

   

 • Neobavezne doplate po osobi:

  Fakultativni izlet s ulaznicom u pivovaru 15€ (minimalno 20 prijavljenih); Vožnja brodom po Vltavi s večerom €30 (plaćanje u eurima na licu mjesta);

  *jednokrevetna soba: 80 € 

  *Putno zdravstveno osiguranje, Osiguranje otkaza. 

  Doplata za sjedalo u prvom i drugom redu: 3, 4, 5, 6, 7 i 8: 20€

   

   

 • Napomena:

  redoslijed razgleda kao i cijene fakultativnih sadržaja mogu biti podložni promjenama.

  Odgovorni organizator: Jadrotours

Dobro je znati: U Češkoj još uvijek vrijedi nacionalna valuta Češka kruna koja je i jedino sredstvo plaćanja. Češke krune moguće je nabaviti i u našim bankama.

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.