HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

  • Wellness

  • Daleka putovanja

  • Avio karte

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Budite sommelier – Team building program u Istri

Fotogalerija

UVOD:

Riječ sommelier dolazi iz francuskog jezika, a doslovan prijevod bi bio onaj koji služi vino, konobar za vino.

Sommelier je obrazovana osoba, vrhunski poznavalac vinske kulture koja gostu daje preporuku i poslužuje određeno vino uz određeno jelo. Sommelier brine o vinu od trenutka njegove kupovine, čuvanja, pa sve do posluživanja, probuditi kod gosta zanimanje za jelo i piće te znati sljubiti vino s jelom i objasniti gostu zašto je tako. Mora znati dekantirati vino, servirati pjenušac, izabrati pravu čašu i temperaturu vina. Potrebno mu je poznavati vinske kulture cijeloga svijeta, puno kušati, neprestano učiti, razvijati se i nadograđivati znanja i poznavati enološko-gastronosmku kulturu. Greškom se zanimanja sommeliera i enologa često poistovjećuju. To su dva potpuno različita zanimanja.

 

OPIS:

 

Kvalificirani sommelier pozdravlja sudionike i kroz uvodno, 15-minutno izlaganje, upoznaje ih s pravilnim posluživanjem i sljubljivanjem vina. Sudionici su podijeljeni u timove, degustiraju 3 (ili više) vrste vina (etikete su skrivene), te ocjenjuju zadana vina uz pomoć našeg upitnika. Svaki tim ocjenjuje svaki uzorak vina. Odgovori se boduju vrlo slično službenoj metodologiji Hrvatskog sommelier kluba, a tim koji skupi najviše bodova proglašava se pobjednikom.

 

LOKACIJA: restoran/konoba zavisno o raspoloživosti.

 

TRAJANJE PROGRAMA: 2-3 sata

 

CIJENA: od 100 kuna po osobi

 

NAPOMENE:

 

Navedene cijene su orijentativne. Program se može prilagođavati željama i potrebama učesnika/organizatora

 

Konačna cijena programa ovisi o broju učesnika, lokaciji, broju uzoraka koji se degustiraju, željenom trajanju programa.

 

Program se može odvijati u bilo kojem ugostiteljskom objektu.

 

Program se izvrsno uklapa u tijek zajedničke večere / ručka.

 

ZAKLJUČAK:

 

Cilj ovog programa je stvoriti zdravu atmosferu međuljudskih odnosa unutar kompanije koja se u svakodnevnici odražava na profesionalnom, poslovnom i privatnom planu.

 

Svi znamo da je pokoja čaša vina dobra za zdravlje, a ponajviše za uspostavljanje dobrih veza među ljudima. Upravo zato je naš program „Budite sommelier“ idealan teambuilding za vašu ekipu. :)

 

Vama na usluzi,

ActivaTravel Istra :)

Newsletter

Brzi upitT. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.