HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Trakošćan, hotel Trakošćan 4*, paketi

Datumi:

 • moguć svakodnevni dolazak

Vrsta prijevoza:

vlastiti prijevoz

Cijena:

od 470 kn

Fotogalerija

U Zagorju, hotel Trakošćan **** nalazi se u bajkovitom okruženju u blizini jednog od najljepših i najočuvanijih dvoraca bogate hrvatske baštine koji se nalazi na popisu najljepših dvoraca Evrope.

Uz bogatu ponudu animacijskog programa i sadržaja osmislit ćemo vaše slobodno vrijeme. Teniski tereni, odbojka i košarkaški tereni, koji su dio hotelskog kompleksa, pružaju dodatnu rekreaciju i zabavu sportašima i rekreativcima. Također, blizina nekoliko golf igrališta i lovišta Zelendvor dodatni su sadržaji koji mogu biti razlog za boravak u našem hotelu.

Ako ste do sada mislili da posao i opuštanje ne mogu biti zajedno u istoj rečenici, Hotel Trakošćan će vam promijeniti mišljenje. Odlična je destinacija za organiziranje seminara, team buildinga, kongresa i drugih korporativnih događanja uz mogućnost opuštanja u wellness centru nakon napornog dana.

Hotelske pogodnosti

 • Wellness tretmani (korištenje wellnessa (bazen i saune) su besplatni)
 • Bistro Trakošćan (restoran ispod dvorca)
 • Bar u predvorju
 • A la carte restoran
 • Nova igraonica za djecu
 • Brdski bicikli za iznajmljivanje

Paket AQUA FUN za cijelu obitelj!

 • 01. 02. 2022 - 30. 06. 2022

Vodene radosti u kojima će uživati i veliki i mali, dio su našeg novog paketa koji smo kreirali u suradnji sa Aquae
Vivae Krapinske Toplice.
Razveselite svoju obitelj odmorom u Trakošćanu i izletom u vodeni park Krapinske toplice za koji vam omogućujemo cjelodnevnu ulaznicu! Nakon aktivnog dana, okrijepite se bogatom večerom u hotelu i opustite u našem spa centru Lorem Paradiso, dok se vaši mališani igraju u igraonici pod nadzorom animatora.

Rezervirajte paket Aqua Fun dostupan na bazi dvije ili više noći:

 • Smještaj u odabranoj sobi
 • Bogati doručak i večera
 • Piće dobrodošlice
 • 1x cjelodnevna ulaznica za vodeni park Aqua Vivae (Krapinske toplice)
 • Korištenje bazena, unutarnje i vanjske finske saune, fitnesa
 • Korištenje wellness centra “Lorem Paradiso”, u skladu s epidemiološkim mjerama
 • Besplatno korištenje dječje igraonice, animacija tijekom vikenda
za 2 osobe za 2 noći 01.02.-30.06.
1/2 superior 1.875
1/2 + 2 obiteljska 2.187

Toliko toga ima za istražiti! Jedan dan nije dovoljan – produžite svoj boravak po povoljnijoj cijeni!

Želite pobjeći iz grada negdje u prirodu? Zaboravite na pretrpane gradske parkove ili šume! Hotel Trakošćan smješten je među slikovitim brežuljcima Hrvatskog Zagorja i kao takav predstavlja savršeno odredište za ljubitelje prirode koji traže mir i tišinu.

Savršen je izbor i za one putnike koji žele istražiti okolicu, bilo da ste aktivni turist, biciklist ili planirate svoj prvi obiteljski piknik. Provjerite našu posebnu ponudu ovdje!

Trakošćan i njegova zelena okolica puni su avanture!

Trakošćan je idealno odredište za sve one koji se žele opustiti, istražiti ili uživati. Na vama je samo da se prepustite avanturi … ali jedan dan nije dovoljan!

Tim hotela pripremio je obrazac za raspored vašeg boravka. Bilo bi im izuzetno drago pomoći u organizaciji vašeg putovanja.

1. Dan –  dolazak, smještanje u sobu, uživanje u specijalitetima hotela Trakošćan, lagana šetnja u bajkovitoj park šumi

2. Dan – obilazak dvorca Trakošćan, muzejskog postava, detaljno razgledavanje svih prostorija i upoznavanje sa povijesti dvorca traje otprilike 2 sata/ posjet Bednji, razgled Župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije/ opuštanje u wellnessu/ obroci puni specijaliteta hotela Trakošćan/ Rekreacija biciklima ucrtanim stazama oko hotela Trakošćan

3. Dan – rekreativna šetnja oko jezera Trakošćan poučnom stazom ” Put vila”, dužine 5 km, na stazi oko Trakošćanskog jezera, može se razgledati uz laganu šetnju za otprilike 2 sata. Na njoj se nalazi 20 poučnih točaka i ribarska kućica. Staza je pogodna i za biciklizam i rekreativno trčanje na svježem šumskom zraku/ Rekreacija na teniskim i sportskim terenima hotela Trakošćan/ nakon šetnje i rekreacije okrijepa u restoranu hotela Trakoščan/ plivanje i uživanje u saunama

4. Dan – planinarska staza Ravne Gore, počinje iza hotela, rekreativni uspon kroz divnu šumu Trakošćan – Vrbanići – Ravna gora, otprilike je potrebno 2 do 3 sata do Filićevog doma, i toliko nazad do hotela. Lijepi cijelo dnevni izlet, uz slasni Trakošćanski pinklec( sa raznim specijalitetima) za užitak na izletištu.

Ishodište je hotel Trakošćan, nasuprot dvorca Trakošćana. Prilaz automobilom za one koji dolaze iz Zagreba najpogodniji je autocestom do izlaza Trakošćan kod Macelja, a za one koji dolaze iz smjera Varaždina, cestom kroz Lepoglavu.

Prva markacija je na ulazu u šumu od hotela Trakošćan. Ugodan put se blago penje 1h do sela Vrbanići te kroz njega do Kotarščaka u kojem je križanje putova.

Odavde postoji nekoliko varijanti puta prema vršnom dijelu Ravne gore. Lijevo put vodi prema Paskovoj kleti, zaselku Šveci i Velikim pećinama (postoji varijanta uspona klinčanim putom, ali i lakši šumski put od Paskove kleti), a desno najkraća varijanta preko Meljana.

Najlakši je uspon šumskim putem od zidane Paskove kleti koja se nalazi 10″ od križanja u Kotarščaku, na putu prema Velikim pećinama. Od klijeti markacija vodi kroz zaselak Paski, a nakon što prođe pokraj zdenca (voda za piće) nastavlja se uspon usječenim putem do glavnoga grebena Ravne gore.

Od mjesta gdje markacija izlazi na greben 3″ lijevo je planinarska kuća Pusti duh, a 5″ desno kapela Sv. tri kralja i još 5 dalje Filićev dom (PD Ravna gora Varaždin).

Varijanta preko Velikih pećina je najatraktivnija, ali i najteža. Oko 10″ od križanja u Kotarščaku je kod Paskove kleti raskrižje gdje desno odlazi planinarska staza kroz zaselak Paski do planinarske kuće Pusti duh, a lijevo nastavlja široki put izohipsom prema zaselku Šveci iznad Cvetlina. Malo iza zaselka počinje u šumi desno klinčani put u alpskom stilu koji se penje 10″ kroz stijene na vrh Velikih pećina.

Varijanta preko Meljana uspona na vršni dio Ravne gore, vezana je za Filićev dom, a vodi preko sela Meljana kroz vinograde i poslije šumom po dugačkoj jaruzi.

Najljepše je jednu varijantu iskoristiti za uspon, a drugu za silazak.

Opuštanje u hotelu nakon povratka/ uživanje u specijalitetima hotela Trakošćan

5. Dan – Posjet Lepoglavi:

obilazak Crkve Bezgrešnog začeća blažene Djevice Marije, Pavlinskog samostana, Galerija lepoglavske čipke- Od 2009. godine lepoglavska je čipka uvrštena na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta. Posebno značenje u promociji lepoglavske čipke imaju međunarodni festivali čipke koji se svake godine održavaju u rujnu.

Posjet Ivancu: 

Ivanečki kraj zabilježen je kao jedno od prvih boravišta ljudske vrste. U špiljama Vindija, Velika pećina na Ravnoj gori, te Severovom kamenolomu kraj Vuglovca očuvali su se nalazi iz najstarijeg razdoblja pretpovijesti čovječanstva.

Frišćićev mlin– Mlin je obnovljen 2005. godine. U okolici mlina postavljene su dvije velike skulpture izvornog lepoglavskog umjetnika Dragutina Jamnića – Drageca, tri metra visoka skulptura mlinara Andrije s korpicom brašna na glavi i skulptura vodarice s pletenicama, koja nosi vrčeve vode. Kod Friščićevog mlina mogu se okrijepiti iz izvora pitke vode koju je Jamnić nazvao Jamnićkom.

Vrh Ivančice nalazi se na 1060 metara nadmorske visine. Najčešće je odredište planinara koji posjećuju Ivančicu. Uz Planinarski dom “Pasarićeva kuća”, na vrhu Ivančice nalaze se i dva vidikovca. S manjeg vidikovca “Stričevo” pruža se pogled prema Ivancu, Varaždinu i Međimurju. Na najvišoj koti Ivančice sagrađen je vidikovac “Piramida”, visoka 10 metara. Okoliš planinarskih objekata je uređen, a postavljene su drvene klupe i stolovi za nekoliko stotina planinara i izletnika.

Rekreacija na teniskim i sportskim terenima hotela Trakošćan/ plivanje i opuštanje u saunama/ uživanje u specijalitetima hotela Trakošćan

6. Dan – posjet Varaždinu, grad se nalazi uz rijeku Dravu, kod rijeke su izletišta i šetnice:

Varaždinska feudalna utvrda Stari grad, najznačajnija je povijesna građevina Varaždina. Bila je središte plemićkog posjeda, vlasnički i pravno odvojenog od kraljevskog i slobodnog grada Varaždina. Današnja utvrda građena je od 14. do 19. stoljeća. Najstariji njen dio je središnja kula. Za ratova s Turcima u 16. stoljeću pregrađena u renesansni Wasserburg, utvrdu – dvorac okružen visokim zemljanim nasipima s bastionima, opkoljen dvostrukim pojasom vode. Pregradnju su u drugoj polovici 16. stoljeća izveli talijanski graditelji iz okolice Coma na čelu s glavnim carskim graditeljem utvrda na Slavonskoj granici Domenicom del Lalliom. Tijekom prošlosti bila je vlasništvo mnogih značajnih plemićkih obitelji, grofova Celjskih, Ivana Ungnada, Jurja Brandenburga te hrvatskog bana Tome Erdödyja i njegovih nasljednika.

Razgled muzejskog postava u Starom gradu – kulturno povijesni odjel Gradskog muzeja Varaždin čuva značajne povijesne dokumente, vrijedne zbirke cehova, oružja, kamenih spomenika, stakla, keramike, satova dok šetnja kroz dvadesetak soba uređenih u različitim stilovima prošlih razdoblja vraća duh prošlih stoljeća i upoznaje s načinom ondašnjeg življenja

Entomološka zbirka Svijet kukaca – jedinstvena europska izložba u palači Herzer

Muzejska zbirka oldtimera i stare tehnike –kako su nekad izgledali stari bicikli, motori, igračke i sl.

Muzej hrvatskog vatrogastva –osnovan Prvi hrvatsk dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu 1864. godine

Muzeju anđela –motivi anđela u baroknom ozračju i umjetničkog rada pod geslom Varaždin-grad u kojem anđeli spavaju, slikar Željko Prstec u svom je rodnom gradu uredio dom za vlastita, ali i djela drugih umjetnika na temu duhovnog i anđeoskog svijeta, uz Franjevačku crkvu.

Rekreacija biciklima ucrtanim stazama oko hotela Trakošćan/ plivanje i opuštanje u saunama/ uživanje u specijalitetima hotela Trakošćan

7. Dan – posjet Varaždinskim Toplicama:

Rimsko naselje Aquae Iasae. Javni dio rimskog naselja nalazio se na najgornjoj terasi topličkog brežuljka (današnji park), stambeni dio na terasama koje se spuštaju prema podnožju brijega, a u samom podnožju ustanovljeni su obrtničko-trgovački i sajamski objekti (adresa). 1953. Antički odjel Arheološkog muzeja u Zagrebu u današnjem parku otkriva kompleks rimske javne arhitekture (1.- 4.st.), kupališta s bazenima i bazilikom, foruma s trjemovima oko glavnog termalnog izvora, te kapitol s hramovima Jupitera, Junone i Minerve. Kip božice Minerve pronađen je 1967. godine na ulazu u hram. Specifični uvjeti tla oko izvora termalne vode, sedrene naslage, sačuvali su rimsku arhitekturu, tako da je ovaj kompleks jedan od najbolje očuvanih lokaliteta u Hrvatskoj. Termalna sumporna voda koja izvire na prostoru današnjeg parka izuzetno je ljekovita, temperature 58 oC, a saznanja pokazuju na korištenje istog izvora više od 2000 godina, od pretpovijesti do danas kada se iz istog izvora snabdijeva i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju. Istraženi dijelovi rimske arhitekture nalaze se unutar gradskog parka, odnosno kupališnog perivoja koji je osnovan 1820. godine te se u to vrijeme sastojao od dva dijela : dekorativnog vrta s paviljonom vrela i glazbenim paviljonom u parteru (danas arheološki lokalitet) i pejzažnog perivoja na padini brijega koji u gornjim dijelovima prelazi u park šumu. Portal na ulazu u perivoj podignut je 1865. godine, a ukrašen je ulomkom reljefa nimfe i rimskim natpisom te sa dva mramorna lava s ribljim repovima.

Rekreacija na teniskim i sportskim terenima hotela Trakošćan/ plivanje i opuštanje u saunama/ uživanje u specijalitetima hotela Trakošćan

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.