HR-52100 Pula, Scalierova 1 | T. ++385 52 215497

HR | EN

 • Krstarenja

 • Daleka putovanja

Pretraga po destinaciji i datumu putovanja u intervalu

* Polje za unos destinacije je opcionalno.

First Minute

SVE

Last Minute

SVE

Aktualno

Andaluzija, putovanje autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke, 11-21.04.2024.

Datumi putovanja:

 • 11-21.04.2024.

Vrsta prijevoza:

autobusom iz Pule, Pazina i Rijeke

Cijena:

od 1.190 € / 8.966 kn

Fotogalerija

 • 1. dan:

  Polazak iz Pule s parkirališta KONZUM – bivši MERCATOR u 04:00 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:30, iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati i Vrata Jadrana sjever u 06:10 sati (obavezno najaviti prilikom rezervacije). Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju prema Ligurskoj obali (Trieste, Venezia, Verona, Brescia, Piacenza, Alessandria, Genova) i dalje Azurnom obalom pored Nice i Cannesa prema Provansi. Dolazak na područje Aix-en-Provence u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel s 3* na području grada. Odlazak do centra grada autobusom. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od tipičnih francuskih restorana. Povratak u hotel. Noćenje. 

 • 2. dan:

  Doručak. Nastavljamo putovanje prema francusko - španjolskoj  granici kroz Provansu i Languedoc-Rousillon pored gradova Arles, Nimes, Montpellier i Perpignan. Vožnja Katalonijom prema Barceloni kroz koju ćemo proći i usput panoramski razgledati na putu prema našem današnjem odredištu, gradiću Cambrils na Costa Doradi. Smještaj u hotel s 4*. Noćenje.

 • 3. dan:

  Doručak. Krećemo prema jugu Španjolske. Vožnja prema pokrajini i gradu Valenciji te dalje do Andaluzije. Stižemo u Almeriu. Smještaj u hotelu s 4*. Odlazak autobusom do centra grada. Slobodno vrijeme za večeru i individualni razgled vrlo često zapostavljanog grada. Preporučamo šetnju duž Paseo de Almeria, glavne žile kucavice grada,  glavni trg i katedrala iz 1524. godine sagrađena na mjestu džamije, park Nicolas Salmeron duž obalnog dijela grada. Povratak u hotel.  Noćenje.

 • 4. dan:

  Doručak. Vožnja preko Jaena do Cordobe. Razgled “najmaurskijeg” španjolskoga grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus. Džamija “Mezquita” simbol grada i čudo islamske arhitekture koja je nakon Rekonkviste pretvorena u kršćansku katedralu, rimski most preko rijeke Guadalquivir s kulom Calahorra, slikovita židovska četvrt Juderia sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10 st. pod UNESCO zaštitom, cordobska tvrđava Alzacar de los Reyes Cristianos, trg Glorieta Tres Culturas. Smještaj u hotelu s 3* Noćenje.

 • 5. dan:

  Nakon doručka vozimo se do slikovite Ronde, smještene na strmoj litici, na 750 m nadmorske visine s obje strane klisure El Tajo, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je kolijevka modernih borbi s bikovima, a tu su legendarni matador Perdo Romero i njegova obitelj osnovali Escuelu Rondenu, školu za toreadore i postavili pravila koride. Slavni posjetitelji ovog grada su: Orson Welles, Ernest Hemingway, James Joyce. Slobodno vrijeme za razgled starog Ciudada podsjetnika na Maursku vlast koja je trajala do 1485. godine, šetnju do Ponte Nuevo i Plaze de toros s neoklasicističkom koridom s kraja 18. stoljeća,  kupnju suvenira i ručak.  Nastavljamo naš put prema Sevilli. Smještaj u hotelu s 4*. Odlazak do centra grada na orijentativno upoznavanje.  Noćenje.

 • 6. dan:

  Doručak. Odlazak na razgled najvećeg grada Andaluzije: Reales Alcazar, nekadašnja maurska vladarska palača s prekrasnim vrtom, grandiozna Seviljska katedrala s preko 30 oltara, slikama velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye te mauzolejem u kojem se nalazi grobnica Kristofora Kolumba, 96 metara visok toranj Giralda koji je simbol Seville, gradski trg Plaza Nueva i gradska vijećnica Ayuntamiento. Nastavak šetnje kroz tipični seviljski kvart Barrio santa Cruz, Torre d’ Oro, zlatni toranj odakle su u 16. st. isplovljavali Magellan i Cortez, seviljsko sveučilište, Plaza de Espana, mjesto gdje je sniman film Ratovi zvijezda, te možda i najraskošniji trg u Sevilli koji je nekada korišten kao tržnica, prekrasni park Marije Luise. U popodnevnim satima preporučamo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquivir od Zlatnog Tornja ili posjet Museo de Bellas Artes, s impresivnom kolekcijom Murilla, Zurbarana, Ribere i Juan de Valdes Leala, te nekoliko platna Diega Velasqueza (ulaz besplatan). Navečer fakultativna mogućnost tipičnog Flamenco showa u jednom od Seviljskih barova. Noćenje.  

 • 7. dan:

  Doručak.  Napuštamo Sevillu i krećemo prema Granadi gdje odmah po dolasku odlazimo na obilazak grada koji je simbol ujedinjene Španjolske. Pad Granade 1492. godine kao posljednje arapske utvrde na Pirinejskom poluotoku simbolizira pobjedu katoličkih vladara Ferdinanda i Izabele i završetak reconquiste. Razgled prekrasnog spomeničkog kompleksa Alhambre. Alhambra, najromantičniji od svih europskih monumentalnih spomenika iznimno je uspjelo remek-djelo vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberijskom poluotoku. Šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Smještaj u hotelu s 4*. Slobodan ostatak dana za osobne programe i uživanje u andaluzijskoj kuhinji. Noćenje.

 • 8. dan:

  Nakon doručka krećemo prema sjeveru. Stižemo u Valenciju u popodnevnim satima.  Smještaj u hotelu s 3*. Odlazimo na razgled grada koji su 138. godine prije Krista osnovali Rimljani kao umirovljeničku koloniju za legionare veterane. U pješačkom razgledu obići ćemo centralnu tržnicu, jednu od najljepših u Europi, Lonja de la Seda, nekadašnju burzu svile, Okrugli Trg, Katedralu s oktagonalnim tornjem El Miguelette, Plaza de la Virgen i vanjski dio Basilike i Generalitat palače. na području Valencije.

 • 9. dan:

  Doručak. Jutarnje sate ćemo iskoristiti za razgled modernog dijela Valencije, grada umjetnosti i znanosti (Ciudad de las Artes y las Sciencias), fantastičnog kompleksa suvremene arhitekture koji je projektirao čuveni arhitekt Santiago Calatrava. Šetnja isušenim koritom rijeke Turia prekrasnim parkovima do fascinantnih primjera moderne arhitekture:  Palau de les Arts, Oceanogràfic, Muzej znanosti i  Agora. Vožnja kroz Kataloniju pored Bercelone prema francuskoj granici. Smještaj u hotelu s 4* na području Costa Brave. Slobodno vrijeme za večeru. Večera. Noćenje.

 • 10. dan:

  Nakon doručka krećemo kroz Provansu prema Azurnoj obali. Uz zaustavljanja na odmorištima na autocesti nastavljamo vožnju pored Perpignana, Montpelliera, Arlesa… . Smještaj u hotelu s 3* na Azurnoj obali. Noćenje. 

 • 11. dan:

  Doručak. Nakon doručka napuštamo Azurnu obalu. Vožnja kroz Italiju prema Sloveniji i Hrvatskoj gdje stižemo u večernjim satima. 

   

 • Cijena:

  Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.190 € 

   

 • Cijena uključuje:

  prijevoz turističkim autobusom uz besplatni povratni transfer Pula-Pazin-Rijeka,
  smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 1 noćenje s doručkom na području Aix-en-Provence u hotelu s 3*, 1 noćenje s doručkom  u Cambrilsu u hotelu s 4*; 1 noćenje s doručkom u Almeriji hotelu s 4*, 1 noćenje s doručkom  u Cordobi u hotelu s 4*; 2 noćenja s doručkom  u Sevilli u hotelu s 4*; 1 noćenje s doručkom  u Granadi u hotelu s 4*; 1 noćenje s doručkom  na području Valencije u hotelu s 4*; 1 polupansion  na području Costa Brave u hotelu s 4*; 1 noćenje s doručkom na Azurnoj obali u hotelu s 3*.
  Razgledi po programu, usluge voditelja putovanja, priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana. Minimalni broj prijavljenih putnika: 30

   

 • Cijena ne uključuje:

  stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično, Paket ulaznica za Alhambru i vrtove Generalife, ulaznicu u Sevilli za Real Alcázar, ulaznicu u Córdobi za  Veliku džamija -La Mezquita: 75 €
  (obavezna najava kod rezervacije, plativo pratitelju tijeom putovanja – cijena je podložna promjeni)

   

 • Obavezne doplate po osobi:

  Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 25 € (podložno promjenama)

 • Neobavezne doplate po osobi:

  jednokrevetna soba: 400 €

  Vaše ime (*)

  Vaš e-mail (*)

  Vaša poruka

  Newsletter

  Brzi upit   T. ++385 52 215497 | F. ++385 52 211889 | E. info@activa-istra.com | HR-52100 Pula, Scalierova 1
   Copyright © 2001 - 2013, Activatravel Istra d.o.o.